2019-2020 BAHAR DÖNEMİ TEK DERS SINAVI

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNİN MADDE 24'TE BELİRTİLEN (AŞAĞIDA VERİLMİŞTİR) ŞARTLARI TAŞIYIP TEK DERS SINAVINA KALDIĞI KESİNLEŞEN ÖĞRENCİLER KALDIĞI DERSİN KODUNU VE ADINI 3 GÜN İÇERİSİNDE DANIŞMANLARINA BİLDİRMELERİ GEREKMEKTEDİR.
 
TEK DERS SINAVINA KALDIĞI BÜTÜNLEME SINAVINDAN SONRA KESİNLEŞECEK OLAN ÖĞRENCİLER TEK DERS SINAVINA KALDIĞI KESİNLEŞTİĞİNDE KALDIĞI DERSİN KODUNU VE ADINI DANIŞMANLARINA BİLDİRMELERİ GEREKMEKTEDİR.

MADDE 24
(7) Tek ders sınavıyla ilgili olarak aşağıdaki hükümler uygulanır:
a) Eğitim-öğretim programındaki tüm dersleri alıp da devam koşulunu sağlayan, ancak mezuniyetleri için başarısız tek dersi kalan öğrenciler ilgili yarıyılda dersin açılıp açılmadığına bakılmaksızın akademik takvimde belirtilen sürelerde ilgili bölüm başkanlığına başvurularını yaparak, akademik takvimde belirtilen tarihte tek ders sınavına girebilirler.

b) Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken 2,00 GANO’sunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri bir dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
c) Tek ders sınav sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi genel not ortalamasını 2,00’yeyükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.