Bölüm Hakkında
Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 17.12.2009 tarihli ve 6223 sayılı kararına istinaden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünün açılması uygun görülmüştür. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ilk olarak 2010-2011 eğitim-öğretim yılında öğrenci almıştır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, yaralanma, hastalık, doğuştan gelen özür, hareket sistemi bozuklukları veya diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; kişilerin fonksiyonel limitasyonlarını, ağrıyı, özrü ve yeteneklerini özel ölçme, değerlendirme ve inceleme yöntemleri ile belirleyerek hekimin tanısına göre, fonksiyonun ve fonksiyonel kapasitenin geliştirilmesine yönelik fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayan sağlık personelleri yetiştirmektedir. Eğitim programı, temel tıp bilimleri, klinik bilimler, mesleki dersler, seçmeli dersler, yaz stajları ve klinik uygulamaları içermektedir. 

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü mezunlarına fizyoterapist ünvanı verilir. Fizyoterapistlerin mesleklerini icra edebilecekleri kurumlar arasında, kamu ve özel hastaneler, poliklinikler, spor kuruluşları ve kulüpleri, sağlık ve spor merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel dal merkezleri, huzurevleri, hasta veya engeli olan kişilere yönelik merkezler, kaplıca merkezleri, fizyoterapi danışmanlık merkezleri sıralanabilir.